I aften har vi fået andebryst med en dejlig rødkål salat, ovnbagte skorzonerrødder, rosenkål og kartofler til. Jeg syntes det er så dejligt at lave meget forskelligt tilbehør til aftensmaden, når jeg har tid til det. Så kan vi også få tømt ud i køleskabet. Her er opskrifterne.
Rødkål salat:
1 bakke tranebær, 4 spsk. rørsukker, lidt vand. Kog tranebærene med sukker til de brister.
Lad det køle af. Tag et par skefulde til salaten og gem resten til en anden gang.
7 klementiner, 4 skrællet og i både, 3 presset til saft
1/2 rødløg i tynde både
1/4 rødkål i meget tynde strimler
Æbleeddike
Olivenolie
salt og peber.
Bland salaten og lad den stå og trække i et par timer.
3 skorzonerrødder i tynde pommes frites vendt i olivenolie og bagt i 200 grader varm ovn i 30 min. Krydder med salt.
4oo g. rosenkål, renses og koges.
4oo g. kartofler, koges med skræl.
2 små andebryster, 1/2 rødløg i skiver. Andebrysterne befries for skindet, skindet steget på en varm pande sammen med løget, Tag andefedtegreverne op og læg dem på et stykke køkkenrulle, steg brysterne i 3-4 min. på hver side, krydder med salt og peber og lad dem stå og trække. Steg nu de forkogte kaftofler let i fedtet, krydder med salt. server retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar