tirsdag den 17. december 2013

17. DECEMBER JØDEKAGER

Min absolutte favorit blandt småkager er jødekager. Her er opskriften.

40 g. mandelmel
250 g. hvedemel
160 g. koldt smør
110 g. sukker
1 knivspids fint salt
1 æg

1 æg til pensling
kanelsukker
mandelsplitter af smuttede mandler

Sigt melet, skær smørret i tern og smulder det i melet sammen med sukker og mandelmel. Pisk ægget med salt og saml dejen med æggemassen. tril dejen til 5-6 cm. tykke pølser og lad det hvile i køleskabet i 3-4 timer. Tænd ovnen på 200 grader. Skær dejen i 2 mm tynde skiver, pensel dem med æg og drys med kanesukker. Læg en mandelsplit på hver småkage. Bag kagerne i ovnen ca. 5-6 min til de er gyldne. køl dem af og kom dem i en dåse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar