Så her er en, som jeg dog må advare i mod, for disse mandel muffins er usædvanlig vanedannende.
Du skal bruge følgende
250gr. blød smør
250gr. rørsukker
200gr. mandler - smuttes og blendes til fint mel
180gr. marcipan
200gr. rabarber
70gr. hvedemel
2 æg
4 æggeblommer
Sådan gør du
Rør sukker og marcipan sammen i en skål, rør så æg, æggeblommer og smør i lidt ad gangen
til det er en jævn masse, til sidst røres mandelmel og hvedemel i til massen igen bliver jævn og
ensartet.
Placer 16 muffins forme på en bageplade, jeg bruger de hvide med bukket kant, da de bevarer
formen selvom de står selv.
Fyld dem lige godt halvt op, skær rabarberne i små stykker og pynt med et passende antal,som
trykkes fast i dejen.
Jeg har lavet dem med Cox Orange æbler, hindbær og blåbær som pynt, alle med super resultat.
De sættes nu midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 min. til de bliver let gyldne.
Lad dem køle helt af på en bagerist, så er de klar til servering.
Hvis man har selvdisciplin til det, så bliver de faktisk bedre af at stå til dagen efter i en kagedåse
eller lignende ved stuetemperatur.
God fornøjelse!
Mandel muffins med rabarber |
Hej Jette.
SvarSletDejlig blog du har fået lavet. Tillykke med den.
Jeg glæder mig allerede til næste strikkeklub. Så skal de her mandel muffins prøves. Det lyder bare lidt voldsomt, at der skal bruges et kilo smør (4 portioner), men hva - hvis jeg nu lader være med at fortælle det, så glider de nok ned:-)
mvh
Helle
Garn10