mandag den 4. november 2013

RUGBRØD

Denne opskrift på rugbrød har jeg brugt i mange år. Den er baseret på en surdej som gemmes fra gang til gang. Min er flere år gammel.

Dag 1:

2 dl. yoghurt naturel
10 g. gær
1 tsk. salt
100 g. rugmel

Rør yoghurt med gær, salt og rugmel. Lad surdejen stå tildækket på køkkenbordet i 2 døgn.

Dag 3 og herefter dag 1:

1 port. surdej
1 l. vand
2 spsk salt
350 g. knækkede rugkerner
600 g. rugmel

Bland alle ingredienser sammen. Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2 og herefter dag 2:

Dejen fra i går
2 spsk. mørk sirup
125 g. hørfrø
125 g. solsikke kerner
125 g. græskarkerner
500 g. rugmel

Rør alle ingredienser sammen. Lad dejen stå på køkkenbordet i 5 timer. Tag nu 300 g. af dejen fra til næste bagning ( surdej) den kan holde sig i 3 uger i køleskabet. Smør en 4 l. bageform og kom dejen i. Lad dejen stå i 2 timer i formen. Prik brødet med en gaffel og pensel det med olie. Bages ved 180 grader i 1 1/2 t. afkøl det i en halv for det tages ud af formen. Prøv det man bliver helt afhængig.


RUGBRØD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar