over, efter ens smag.
½ liter koldt vand
700 gr. mel
20 gr. salt
15 gr. gær
1 dl. af vandet kan byttes med Yoghurt natural
Morgenbrødene på billedet er lavet af
400 gr. hvedemel
200 gr. ølandshvedemel
100 gr. groft hvedemel fra Sørisgaard
Altså i alt 700 gr.
Man kan nu selv finde sin favoritblanding, jeg vil dog anbefale at mindst halvdelen er hvedemel, af hensyn til hævningen, og brug ordentlig mel, helst økologisk og ikke Opalmel eller lignende, som
vel egentlig bedst egner sig som sovsejævner.
Rør gæren ud i vandet tilsæt nu mel og salt, jeg bruger røremaskine, lad den køre langsomt først
i ca. 5 min. derefter fuld gas indtil dejen slipper skålen fuldstændig, kør gerne lidt ekstra så
dejen bliver rigtig tæsket igennem. Så dækkes skålen med film og stilles i køleskabet i mindst 10
timer.
Læg bagepapir på en bageplade, hvis man er til skagenslapper kan man lægge 14 små områder
med solsikkefrø, jeg bruger dog mest sesamfrø, så former jeg 14 boller med 2 spiseskeer, da
dejen er meget klistret, når de er lavet, drysser jeg blå birkes eller sorte økologiske sesamfrø på
dem, og lader dem efterhæve en time til halvanden.
Herefter sættes de midt i en kold oven, der sættes på 225 grader (ikke varmluft) og efter 40 min.
er de færdige.
Man kan også vælge at lave brød af dejen, forvarm da ovnen til 225 grader og så skal det
have 30 - 35 min. En god ide er at bruge stegetermometer, brødet er klar når stegetermometeret
viser 98 grader.
At bage er slet ikke så bøvlet, og smagen kan kun de færreste købebrød matche.
Jeg giver gerne råd og svarer på spørgsmål, skriv dine spørgsmål under kommentarer
længere nede af siden, vælg anonym, men skriv gerne dit navn.
Morgenbrød |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar