mandag den 17. juni 2013

SYRENSAFT

Jeg har i år for første gang lavet syrensaft, og det bliver ikke sidste gang. Min elskede søster og jeg var på syrenrov og vi fik en skøn saft ud af det. Her er min opskrift:

20 syrenklaser ( mine var lilla)
3 citroner
2 l. kogende vand
600 g. sukker

Syrenklaserne overhældes med kogende vand, citronerne skæres i skiver og lægges over. Sættes i køleskabet i 3 døgn. Saften sies og koges op med sukkeret. Hældes på flasker.
Nydes afkølet fortyndet 1/4.

                Fra venstre: Gransaft, syrensaft og mælkebøttesaft.

1 kommentar:

  1. Hej Jette.
    Har lavet din syrensaft i weekenden. Det stod i 4 dage, og jeg brugte 350 g sukker. Men det er simpelthen så surt. Jeg har kommet atamon i. Kan jeg evt. koge det op igen med mere sukker og så tilsætte mere atamon, eller er der ikke noget at gøre?
    På forhånd mange tak.
    Vh. Henriette

    SvarSlet